Disclaimer | Contact | Home

Objektschutzregiment der Luftwaffe - "Friesland"

 

Coat of arms Objektschutzregiment Friesland.

De Duitse UDA werd volledig nieuw heropgericht op 1 juli 2006, binnen de schoot van de Luftwaffe, (Luchtmacht), als Objektschutzregiment der Luftwaffe "Friesland".

 

De opdracht van deze troepen is grondverdediging van de vliegvelden en de luchtmachtinstallaties, alsmede het veroveren en bezetten van vijandelijke luchtmachtinstallaties. Het Regiment bestaat uit 4 Bataljons en een Regimentshoofdkwartier, die allen deel uitmaken van de 4 Luftwaffedivision. Elk Bataljon bestaat uit een aantal Staffeln, (Smaldelen), het equivalent van een Infanterie Compagnie. Hieronder kan u een lijst vinden waar dat deze eenheden gelegerd zijn:

 

  • 1 Bataillone te Schortens/Wittmund
  • 2 Bataillone te Kerpen
  • 3 Bataillone te Diepholz/Schortens
  • 4 Bataillone is momenteel inactief
  • Regiment Hauptkwartier te Schortens

   

  Oberst Karl-Heinz Kubiak.Het Regiment wordt bevolen door Oberst, (Kolonel), Karl-Heinz Kubiak.

   

  Het 1 Bataillone is infanterie bestande uit drie Staffeln, (smaldelen), en een vierde Staffel, (smaldeel), gespecialiseerd in Luchtverdediging, en uitgerust met Stinger Missiles. Het 2 Bataillone bestaat enkel uit infanterie.

   

  Zowel het 1ste als het 2de Bataillone doen aan "actieve" verdediging en is dus voor de volle 100% vergelijkbaar met onze UDA, (Smaldeel AV = "Actieve Verdediging").

   

  Het 3 Bataillone is "passieve" verdediging en kan dus vergeleken worden met onze N.B.C., (Nucleaire, Biologische en Chemische verdediging).

   

  Voor de oprichting van het Regiment had elke basis van de Luftwaffe een Objektschutzbataillone, (vliegveld verdediging). Door structurele hervormingen werden deze Objektschutzbataillone ontbonden, en zo zag het Objektschutzregiment der Luftwaffe "Friesland" op 1 juli 2006 het levenslicht.

   

  In 2006 en 2007 werd de 3de Staffel van het 1ste Bataillone ontplooit te Mazari Sharif, (Afghanistan), als deel van het Duitse ISAF contingent. Net als de Air Commando's van België en de Commandos de l'Air van Frankrijk, dragen de leden van het Objektschutzregiment Friesland, een zwarte muts.

  Leden van het Objektschutzregiment der Luftwaffe Friesland.
  Troepen van het Objektschutzregiment tijdens een bezoek van Duitse parlementariërs, ter gelegenheid van een oefening in 2007. Bemerk de "smarties" camouflage uniformen, die eind jaren 80 en begin jaren 90 ook nog door onze Air Commando's werden gedragen.

Bezoek de website van de vereniging van het

Objektschutzregiment "Friesland"

Objektschutzregiment "Friesland"

 

www.objektschutzregiment-friesland.de

 


 

Vergeet nooit ons devies:

Invincibiles Et Recti - Fight To Win

VVE-UDA | Air Cdo :

Sake - Masisi :

Air Commando :

UDef FATaC :

Tac Eval :

Vulcan luchtafweer

Onder de wapens :

Personaliteiten :

Voertuigen VVE-UDA :

Het Foto Album :

Buitenlandse VVE-UDA :

Het Clublokaal :