Disclaimer | Contact | Home

Philippe Peron: Air Commando bij de 1 Wing

 

Philippe Peron 01U zegt? "Valorisatie van de militaire dienst". De Luchtmacht praat en schrijft niet enkel, zij handelt: het belangrijkste aspect van deze vernieuwing is ongetwijfeld het invoeren van het "Air Commando" brevet.

 

Onze eenheden zijn uitgerust met wapensystemen die door hun operationeel en technisch karakter in alle omstandigheden bewaat en verdedigd dienen te worden, ten einde België toe te laten zijn NATO-taken te vervullen. Een dergelijke bescherming kan slechts verzekerd worden door speciaal voor dit doel opgeleid personeel: de AIR COMMANDO's.

 

Philippe Peron werd zopas gebrevetteerd tot Air Commando, van nu af aan zal hij reageren op een waaier incidenten: Bijvoorbeeld: ongeoorloofde observatie, indringeng, diefstal, sabotage, terroristische acties, maar ook de bescherming van VIP's, bewaking van een vliegtuig ongevalszone, en zoveel meer. In geval van spanning of oorlog zal hij met zijn kameraden de verdediging van de installaties waarvoor hij werd aangeduid verzekeren, maar zijn soepelheid van actie zal hem toelaten ten voordele van een andere eenheid tussen te komen als het nodig is, of om de aankomst van vliegtuigen op een reserve- of ontplooiingsvliegveld voor te bereiden.

 

Philippe Peron 02Hoe werd hij Air Commando ?

Hij heeft aanvankelijk een bijzondere training van 5 maanden gekregen. De eerste in het CMV te Koksijde, de vier volgende in zijn eenheid: de 1 Wing te Beauvechain.

 

Deze training heeft hem toegelaten zijn fysieke en operationele kwaliteiten en zijn karakter te verbeteren, om aldus zijn persoonlijkheid te vormen om de hem toevertrouwde opdrachten te kunnen uitvoeren.

 

U spreekt van 5 maanden proeven en tests ?

Philippe Peron 03Inderdaad, voor Philippe Peron zijn zij begonnen bij zijn aankomst in het CMV en werden voor hem en de anderen die slaagden in hun verschillende brevetten geconcretiseerd: Luchtfuselier na 60 dagen en Air Commando na 5 maanden. De proeven voor Luchtfuselier worden geklasseerd in drie noodzakelijke domeinen voor de verdediging: bedrevenheid in het schieten, (die proeven mét en zonder gasmasker, uitgevoerd nadat de kandidaat een dubbele reeks setups heeft uitgevoerd), kennis, (interventietactiek en geblinddoekt de complete demontage-montage van de individuele en collectieve bewapening uitvoeren), fysieke geschiktheid, (hindernissenpiste en nachtmars in complete gevechtsuitrusting), uiteraard tegen de tijd.

 

Philippe Peron 04De proeven voor het brevet Air Commando: weerstand, bedrevenheid in het schieten en durf. Philippe Peron begint met de afwerking van de stoutmoedigheidspiste, close combat, aanval met de bajonet. Hij herademt en doet de death-ride, de snelle ontruiming op veilige manier van een gebouw met drie verdiepingen. Hij eindigt met het uitvoeren van een tactische nachtpatrouille van zes kilometer, gevolgd door een aanval, dit alles gecombineerd met het snelle verlaten van voertoegen in beweging. Hij vervolgt met vier schietoefeningen, met masker en na vorderingen, op verdwijnende doelen en nachtschieten.

 

Op dit niveau verbindt hij de concentratie met precisieschieten en de uithouding van het offensieve schieten, aan de snelheid en de klaare kijk bij het gevechtsschieten. Hij herademt, recupereert en vertrekt voor een ren van 8 kilometer tegen de tijd, in volledig gevechtsuitrusting. Natuurlijk wordt het parcours bemoeilijkt door een oefening koordklimmen, een miniparcours met het in stelling brengen van en het schieten met een MG, het overschrijden van hindernissen en afsluitingen en het werpen van granaten.

 

Toen Philippe Peron geslagd was in de proeven en genoeg karakter bleekt te hebben om Air Commando te worden, werd hij dus aan het vaandel voorgesteld en heeft hij met fierheid de marineblauwe muts en het insigne van Air Commando ontvangen.

 

Philippe Peron, Air Commando, 1 Wing

 


 

Vergeet nooit ons devies:

Invincibiles Et Recti - Fight To Win

VVE-UDA | Air Cdo :

Sake - Masisi :

Air Commando :

UDef FATaC :

Tac Eval :

Vulcan luchtafweer

Onder de wapens :

Personaliteiten :

Voertuigen VVE-UDA :

Het Foto Album :

Buitenlandse VVE-UDA :

Het Clublokaal :